Okolo 20 % zákazníkov v Amerike by uprednostnili iPhone 6c

Ohľadom predstavenia štvorpalcového iPhone 6c sa vedú debaty už dlhší čas. Firma Pipper Jaffray sa preto rozhodla, že spraví prieskum medzi zákazníkmi v USA a spýtali sa ľudí na ich preferenciu, čo sa týka veľkosti displeja smartfónu. Možnosti boli 4 palce (pravdepodobne iPhone 6c), 4,7 palcov (iPhone 6/6s), 5,5 palcov (iPhone 6 Plus/6s Plus). Výsledky priniesli veľké prekvapenie.

Napriek tomu, že najviac zákazníkov, a teda 31,2 %, odpovedalo na otázku z prieskumu, že by si vybrali veľkosť iPhonu 6s/6 a druhý v poradí, s 27,2 %, skončila možnosť  veľkosti iPhonu 6s Plus/ 6 Plus, prekvapivo veľká časť respondentov, 20,3 %,  si vybrala možnosť štvorpalcového displeja.

Analytik Gene Munster sa k tomuto prieskumu vyjadril, že je veľmi pravdepodobné, že tých 20 % je spôsobených najmä tým, že sú medzi nimi užívatelia, ktorí nemajú skúsenosť s väčším zariadením. Podľa jeho mienky, ak by títo ľudia vyskúšali o čosi málo väčšie zariadenie, rozhodli by sa nechať si ho.

Stále sa očakáva príchod iPhone 6c budúci rok a aj Munster súhlasí s odhadovanými technickými špecifikáciami, no prikláňa sa k názoru, že k jeho predstaveniu dôjde spolu s predstavením iPhonu 7 v septembri a nie niekedy na začiatku roka 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.