Nový hack umožňuje na Apple TV spustiť webový prehliadač

Nová Apple TV je už tu a oproti predošlému modelu toho ponúka naozaj veľa. Jednou z vecí, ktoré však na nej určite nebudete môcť robiť, je prehliadanie webu. Teda aspoň nie oficiálnou cestou. Apple na televíznej obrazovke webové prehliadače rozhodne nechce a popri absencii vstavaného Safari ich nenájdeme ani na App Store – spoločnosť totiž pre vývojárov neposkytuje potrebné rozhrania API.

To však nezastavilo prvých nadšencov, ktorí už na webe zverejnili menší hack umožňujúci prehliadanie webu. Jednoduchý browser sa ovláda pomocou touchpadu na diaľkovom ovládači, jeho stlačením si pritom prepínate medzi skrolovaním stránky a zobrazením kurzora. Aj keď svojou funkcionalitou zrejme neoslní, na bežné prehliadanie webu na veľkej obrazovke možno postačí.

Program nanešťastie používa špeciálne systémové API, vďaka čomu ho v App Store v najbližšej dobe neuvidíme, no celý jeho kód je open source a k dispozícii na stiahnutie zo stránky GitHub.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.