Apple pre svoje auto pripravuje digitálnu poznávaciu značku

To, že Apple pracuje na vývoji vlastného elektromobilu, je už nejaký čas otvoreným tajomstvom, no akým spôsobom sa pokúsi odlíšiť od konkurencie a inovovať automobilový priemysel ostáva záhadou. Postupom času sa však na povrch dostávajú ďalšie a ďalšie informácie o utajovanom projekte Titan.

Najnovšie Apple najal bývalého zamestnanca spoločnosti Reviver, ktorá pracuje na vývoji takzvaných digitálnych poznávacích značiek. Tie majú za úlohu uchovávať informácie ako polohu a stav vozidla, záznamy o údržbe a zjednodušovať registračné procesy. Taktiež by v budúcnosti mohli nahradiť diaľničné známky, či zdigitalizovať poplatky za mýtne a parkovanie.

apple-car-license-plate-hire

Zamestnanec Rónán Ó Braonáin predtým pracoval na softvéri pre elektromobily v spoločnosti Vision Feet a taktiež BMW. Zatiaľ nie je jasné, či ho Apple najal kvôli jeho práci na digitálnych ŠPZ, alebo predošlým skúsenostiam v automobilovom priemysle. Podľa jeho LinkedIn profilu pracuje v Apple ako “tajný agent” na “špeciálnych projektoch”.

Apple v uplynulých mesiacoch stihol zamestnať expertov zo značiek ako Chrysler, Tesla, Volkswagen, Ford, či NVIDIA. Na projekte Titan, často označovanom aj ako Apple Car, pracujú údajne už stovky ľudí a prvé plody ich práce by sme mohli vidieť v rokoch 2019 až 2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.