Nový 4-palcový iPhone bude predstavený zrejme začiatkom roka 2016

Analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že vylepšený 4-palcový iPhone bude obsahovať nielen najnovší A9 procesor, ktorý používajú modely iPhone 6s, ale aj NFC umožňujúce Apple Pay platby.

Analytik z KGI Securities, ktorý už viackrát správne predpovedal ďalšie kroky a plány Applu, verí, že nový 4-palcový iPhone bude podobný vylepšenému iPhone 5s. Telefón bude mať kovové telo a fotoaparát na úrovni nižších modelov iPhonov.

Tým najdôležitejším však podľa Kua je, že sa nový model bude môcť pochváliť procesorom z radu A9 a tiež NFC technológiou. Kuo očakáva, že cena zariadenia bude v rozmedzí 400 až 500 USD a jeho cieľom bude uspokojiť rozvíjajúce sa trhy a užívateľov hľadajúcich cenovo dostupnejší iPhone.

Vylepšený 4-palcový iPhone bude zacielený na rozvíjajúce sa trhy a zákazníkov orientovaných na nižšiu cenu. Väčšie modely zostanú vlajkovými loďami a budú ďalej zastávať svoje miesto medzi prestížnymi produktmi.

Termín uvedenia zariadenia Kuo odhaduje na začiatok roka 2016 – presnejšie by tak malo nastať v marci alebo apríli. Objem produkcie na celý kalendárny rok má predstavovať 20 miliónov kusov, čo znamená 8 až 9-percentné zastúpenie v rámci celkového predaja iPhonov.

Takýto termín začiatku predaja nového modelu má pomôcť dodávateľom súčiastok pre iPhony, ktorí v tomto období zaznamenávajú pokles výroby spôsobený menším dopytom po vianočnom období. Objednávka masovej výroby iPhonu novej generácie s číslom 7 má prísť následne, švrť roka po spustení výroby 4-palcového modelu.

Hoci menší model bude vyzerať sčasti ako 5s, podľa Kua v dizajne nastanú zmeny. Očakáva sa použitie 2.5D krycieho skla a tiež zakrivenie tela ako na modeloch z radu 6.

Analytik tiež odhaduje, že Apple bude model ponúkať v dvoch či troch farebných prevedeniach. Keďže je však zlatá farba vyhradená pre prémiové zariadenia, na výber zostáva skôr strieborná a space gray sivá.

iphone44

Pred mesiacom Kuo prvýkrát oznámil, že nový 4-palcový kovový iPhone bude poháňaný procesorom A9. Ostatné špekulácie však hovoria o tom, že v zariadení bude použitý chip A8, ktorý sa osádzal do série iPhone 6.

Analytik tiež predpovedal, že nový zmenšený iPhone nebude obsahovať snímanie tlaku, teda obľúbenú technológiu 3D Touch. Tá sa totiž aktuálne využíva pri vlajkových lodiach série iPhone 6s.

Viaceré zdroje napovedajú, že Apple plánuje ďalší model iPhonu uviesť skôr, než býva obvyké a to do prvej polovice roka 2016. Pritom najnovšia série iPhonov boli spravidla predstavované vždy v septembri.

Kuov názor je v komunite veľmi cenený, nakoľko už viackrát správne predpovedal, čo Apple urobí v budúcnosti. Odhadoval napríklad, že iPhone 6s bude o niečo hrubší a k jeho technologickej výbave pribudne 3D Touch. Taktiež predvídal predstavenie zväčšeného iPadu Pro so stylusom citlivým na tlak.

v apríli Kuo prehlásil, že Apple nespustí predaj nového 4-palcového iPhonu v roku 2015, pričom mnohé zdroje tvrdili opak.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.