Nový 15-palcový MacBook Pro a iMac údajne už túto stredu

Francúzska stránka MacG prináša informácie o nových modeloch 15-palcového MacBooku Pro a 27-palcového iMacu. Oba súčasné modely bežia na procesoroch minulej generácie a na rozdiel od menších MacBookov, ktoré dostali čipsety Broadwell v marci, ešte neboli aktualizované. Podľa správy by mali nové Macy prísť už tento týždeň v stredu, čo je zaujímavé vzhľadom na fakt, že WWDC je tu už za necelé tri týždne. Popri predstavení nových verzií iOS a OS X je údajne na pláne aj nová hudobná služba, vynovená Apple TV a kopec softvéru pre Apple Watch. Je preto možné, že WWDC bude zameraná hlavne na softvér a služby, nie hardvér. Obzvlášť v prípade rutinnej aktualizácie, akou je nový procesor.

Okrem toho Intel pracuje aj na ďalšej generácii čipsetov s názvom Skylake, ktoré by tu mali byť už koncom roka. Vďaka odkladom súčasného Broadwellu je medzera medzi aktualizáciami neobvykle malá, a ak Apple neplánuje preskočiť jednu generáciu, teraz je zrejme ten správny čas. MacBook Pro by mal okrem procesoru dostať aj nový Force Touch trackpad citlivý na tlak, predstavený v marci ako súčasť 12-palcového MacBooku. V prípade iMacu nie je bližšie špecifikované, či ide o refresh klasického modelu, alebo 5K verzie s Retina displejom. Na to, že aktualizácia týchto Macov je v blízkej dobe nevyhnutná, napovedá aj postupný pokles skladových zásob v online Apple Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.