Nové detaily o Beats Music a iOS 9

Okrem toho, že Apple má na krku protimonopolné úrady kvôli ich taktikám v sfére streamovacích služieb, údajne ešte nemá ani zabezpečené práva od hudobných vydavateľstiev, potrebné na streamovanie ich katalógu. Do začiatku WWDC 2015 ostáva už len približne mesiac, no júnové vydanie by to nemalo do značnej miery ovplyvniť. Insideri z hudobného priemyslu tvrdia, že by to nebolo po prvýkrát, čo Apple zaisťuje licenčné práva na poslednú chvíľu. Aj podľa 9to5Mac je odhalenie novej služby stále plánované na 8. júla počas WWDC keynote. Nasledovať bude obmedzená beta pre vývojárov a vybraných novinárov, k verejnosti sa služba dostane až ku koncu júna ako súčasť aktualizácií iOS 8.4 a iTunes 12.2.

Ochutnávka toho, čo príde je už dostupná vo vývojárskej bete. Zdroj: 9to5Mac

Zdržania ohľadom licenčných zmlúv sa môžu týkať aj plánovaného celosvetového vydania. Beats Music sa vo svojom súčasnom stave do žiadnych iných krajín nedostalo a podobne je na tom aj iTunes Radio, ktoré takmer dva roky po predstavení nájdeme len v Spojených Štátoch a Austrálii. Nová inkarnácia Beats vrátane prerobeného iTunes Radio by však mala byť koncom júna k dispozícii “v dlhom zozname“ krajín. Pevne dúfame, že Slovensko bude jednou z nich.

Siri v iOS 9

Práce naberajú obrátky aj na pripravovanom iOS 9 s krycím menom “Monarch”. Noviniek bude tento rok značne menej, prednosť dostane hlavne vychytávanie bugov a celková stabilita systému. Najväčšou vizuálnou zmenou bude zrejme nové používateľské rozhranie pre Siri, ktoré nadobudne pestrofarebné spracovanie veľmi podobné tomu na Apple Watch. Veľký dôraz je tiež kladený na bezpečnostné záplaty a vylepšenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.