Na internet sa dostali prvé zábery Apple Music pre Android

Prvá plnohodnotná aplikácia pre Android z dielne Applu by mala vyjsť na svetlo sveta už v najbližších týždňoch. Apple Music pre Android je podľa všetkého práve uprostred súkromného beta testu, vďaka čomu sa nemeckej stránke Mobile Geeks podarilo získať prvé screenshoty očakávanej aplikácie.

Androidová verzia obsahuje všetky funkcie jej iOS brata, vrátane sekcií Pre Vás, Nové, Rádio, Connect a Moja Hudba. Zaujímavé je však, že Apple sa rozhodol prispôsobiť rozhranie svojej aplikácie cudzej platforme. Vidieť je to na prepínačoch v menu nastavení a predovšetkým v spôsobe, akým sa pristupuje k jednotlivým sekciám. Namiesto ikoniek na spodu displeja ich tu nájdeme pokope vo vysúvacej lište napravo.

apple-music-android1

Je to v rozpore napríklad s prístupom Googlu, ktorý svoje iOS aplikácie balí do vlastného Material dizajnu a používa pri tom špeciálne, nesystémové tlačidlá a prepínače. To isté ostatne robí aj Apple so svojou Windows verziou iTunes, ktorá vyzerá ako natívna Mac aplikácia a celkom nepasuje do okolitého rozhrania.

apple-music-android2
Zdá sa taktiež, že Apple do aplikácie zakomponoval aj niektoré nové funkcie, ktoré zatiaľ nenájdeme ani na iOS – napríklad možnosť nastaviť si veľkosť cache pre ukladanie offline hudby.

apple-music-android3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.