Mozilla Firefox je už dostupná aj pre iPhony, iPady a iPody touch

Mozilla prestavila verziu svojho prehliadaču Firefox pre iOS, čím ponúka užívateľom Apple viac možností ako hľadať na webe cez iPhone, iPad alebo iPod touch.

iOS verzia Firefoxu, ktorá dlho chýbala v mobilných zariadeniach Apple, synchronizuje históriu hľadania, záložky a otvorené taby vo všetkých vašich zariadeniach. Firefox pre iOS, podobne ako verzia pre počítače, ponúka napríklad možnosť anonymného hľadania a tlačítko, ktoré slúži na okamžité vymazanie všetkých hesiel a histórie z prehliadaču.

Prvé správy o tom, že Mozilla pracuje na prehliadači pre iOS zariadenia boli k dispozícií už v decembri minulého roka. Ešte v dávnejšej minulosti, spoločnosť vydala aplikáciu Firefox Home pre Apple mobilné zariadenia, ale tá slúžila len na synchronizáciu prehliadačov v počítači a v mobilnom zariadení.

V októbri 2015 obsadila Mozilla tretie miesto (9,52%) v rebríčku používanosti prehliadačov, navyše v kategórii, kde sú zahrnuté ako počítačové, tak aj mobilné verzie týchto prehliadačov. Jednoznačne najpoužívanejším prehliadačom je Google Chrome (46,7%) a druhý najpoužívanejší je prehladač od firmy Apple, Safari (11,96%).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.