Microsoft predstavil nástupcu Internet Exploreru, internetový prehliadač Edge

V januári sa nám po prvýkrát naskytla príležitosť nazrieť na budúcnosť internetového prehliadača od Microsoftu, vtedy ešte pod kódovým označením Spartan. Po rokoch snahy dostať svoj Internet Explorer do povedomia ľudí ako kvalitnú alternatívu pre Chrome a Firefox sa v Redmonde rozhodli urobiť čiaru v piesku a začať odznova. Spartan dostal konečne meno, je ním Microsoft Edge a na verejnosť vyjde spolu s novým Windowsom 10.

So značne zjednodušeným dizajnom prichádza aj rýchlejšie jadro a funkcie ako napríklad zabudované anotácie. Akúkoľvek stránku môžete poslať alebo uložiť s vlastnými kresbami a poznámkami. Nájdeme tu aj zabudovanú inteligentnú asistentku Cortanu a čerešničkou na torte je podpora pre rozšírenia z Chrome a Firefox, ktoré stačí vývojárom len prebaliť a uploadovať na dedikovaný portál. Zdá sa však, že Microsoft nie je celkom pripravený nechať minulosť minulosťou (a vidieť to môžeme aj v dizajne nového loga). Internet Explorer zostane v najbližšom čase plne podporovaný, hlavne kvôli spätnej kompatibilite a firemným zákaznikom.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.