Mac Otakara: iPhone 5s s A8 čipom už čoskoro

Len prednedávnom sa objavili ďalšie informácie o pripravovanom iPhone s menším, 4-palcovým displejom, ktorý by mal podľa mnohých vyjsť v priebehu budúceho roka. K dohadom sa teraz pripája aj spoľahlivý japonský blog Mac Otakara, ktorý tvrdí, že nová verzia iPhonu 5s už vošla do produkcie a čaká ju skoré vydanie. Citujú pri tom dôveryhodné zdroje.

Takzvaný “iPhone 5s Mark II” by mal obsahovať procesor A8, rýchlejšie 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 a vylepšenú prednú FaceTime kameru. Dostal by tak identické vnútornosti ako minuloročný iPhone 6, majitelia menšieho modelu sa však zrejme budú musieť uspokojiť s absenciou výkonnejšieho čipu A9 a taktiež displeja s technológiou 3D Touch.

To, že potenciálny 4-palcový model bude obsahovať čip A8 sa zdá byť čoraz pravdepodobnejšie. Okrem snahy Applu dostatočne odlíšiť najnovší iPhone 6s sú tu aj ostatné nedávno predstavené produkty, ktoré do vienka dostali staršiu verziu procesoru – patrí k nim tohtoročný iPod Touch, iPad Mini 4 a dokonca aj nová Apple TV.

Či už bude telefón obsahovať čip A8, alebo A9, viaceré zdroje sa zhodujú na tom, že iPhone 6c/nový iPhone 5s sa dostane do sveta v prvej polovici roku 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.