Kvôli rastúcej obľube Apple Watch prišli British Airways s nečakanou novinkou

British Airways na základe obľúbenosti a potenciálu Apple Watch priniesli novinku, ktorá pasažierom umožní mať letenku iba vo svojich hodinkách. Na prečítanie letenky z hodiniek poslúžia špeciálne skenery, ktoré budú tento mesiac nasadené na londýnskom letisku Heathrow.

Ak patríte k užívateľom Apple Watch a zároveň často lietate, mohli ste si všimnúť, že skenery na letiskách nie sú schopné kód vašej letenky z Apple Watch prečítať. Aby toho nebolo málo, viaceré letiská majú skenery zabudované, pričom letenka sa do nich vsúva, takže by ste potrebný priestor na priloženie vašich smart hodiniek hľadli iba márne.

Spoločnosť British Airways sa rozhodla túto skutočnosť zmeniť. K inovácii ju doviedol aj fakt, že jej aplikácia pre Apple Watch zaznamenala v mesiacoch jún až október nárast v používaní o 386 %. Kvôli zvýšenému dopytu po službách súvisiacich so smart hodinkami učinila spoločnosť v utorok vyhlásenie, ktoré hovorí o nasadení nových typov skenerov umožňujúcich prácu s Apple Watch.

Od 15. decembra bude na londýnskom letisku Heathrow inštalovaných celkovo 136 nových “Scan and Go” zariadení – ak si ich budete chcieť ísť pozrieť, navštívte po tomto dátume terminály 3 a 5.

Podľa aeroliniek tvoria Apple Watch viac ako 5% z podielu zariadení, na ktorých je využívaná ich mobilná aplikácia. Oficiálna aplikácia British Airways pritom okrem letenky obsahuje aj množstvo ďalších užitočných informácií, napríklad neustále aktualizované informácie o lete, informácie o stave na gatoch, odpočítavanie do odletu či počasie v cieľovej destinácii.

British Airways patrí medzi aerolinkami k spoločnostiam, ktoré najrýchlejšie adaptujú rôzne inovácie, aby svojim zákazníkom mohli vychádzať v ústrety. Svedčí o tom aj skutočnosť, že spoločnosť mala aplikáciu pre Apple Watch vyvinutú k termínu uvedenia zariadenia na trh.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.