IDC: iPad Pro ťahá podieľ Apple na celosvetovom trhu tabletov

12,9 palcový iPad Pro by mohol zvrátiť pokles predaju iPadov. Informuje o tom International Data Corporation (IDC) vo svojej štvrťročnej predpovedi ohľadom tabletov.

IDC vraví, že celosvetový predaj tabletov klesol až o 8,1 % a odhaduje, že v celom roku 2015 sa predá okolo 211,3 miliónov zariadení. Táto nová predpoveď vyplýva z troch po sebe idúcich kvartálov, ktoré zaznamenali pokles v dodávkach tabletov tento rok.

Jitesh Ubrani, výskumný analytik Worldwide Mobile Device Trackers, poukazuje na to, že iPad Pro sa stáva bodom zlomu, nakoľko môže byť jedinou príčinou zvýšenia podielu na tomto trhu pre Apple v najbližších rokoch. Stále viac ľudí totižto hľadá tablet, ktorý sa viac zameriava na produktivitu ako na iné benefity, ktoré tablety prinášajú. Preto iPad Pro má veľkú šancu osloviť práve týchto ľudí.

IDC predpovedá, že tablety strednej veľkosti (9 – 13 palcov) budú postupne zvyšovať svoj podiel na trhu na úkor malých tabletov (7 – 9 palcov). Podľa odhadov by v roku 2019 mali stredné tablety tvoriť 55, 1% a malé 43 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.