Google Photos pre iOS čoskoro pridá funkciu, ktorá bude šetriť pamäť

Nový update aplikácie Google Photos prinesie schopnosť ušetriť množstvo miesta vo vašom zariadení. Fungovať bude tak, že bude nabádať užívateľa na vymazanie starých fotiek a videí, pokiaľ sú zálohované a staršie ako 30 dní.

Často sa stáva, že človek používaním kamery rýchlo naplní pamäť zariadenia, ktoré mu zrazu vypíše, že nie je dostatok miesta. Tento problém sa snaží riešiť nový update Google Photos. Poskytuje notifikácie ohľadom stavu pamäte na zariadení a ak program vyhodnotí, že pamäť sa o chvíľu zaplní, tak ponúkne možnosť na vymazanie starých fotiek a videí.

Program vymaže len tie fotky a videá, ktoré sú zálohované. Dôležité je poznamenať, že vymazané budú len zo zariadenia samotného. To znamená, že budú naďalej k dispozícií na zálohe, ku ktorej sa môžete dostať buď cez Google Photos alebo cez web photos.google.com.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.