DisplayMate otestoval obrazovky všetkých troch iPadov, výsledky prekvapia

Stránka DisplayMate, známa predovšetkým analýzou kvality displejov, sa pozrela na zúbok celému aktuálnemu lineupu iPadov. Podrobne otestovali nielen najnovší model iPad Pro, ale aj menší iPad Mini 4 a minuloročný iPad Air 2. Prekvapivo, víťazom testu nie je veľký iPad Pro, ani Air 2.

Podľa DisplayMate je obrazovka iPadu Mini 4 “bezpochyby tou najlepšou a najpresnejšou LCD obrazovkou v tablete, akú kedy testovali”. Mini 4 prekonal ostatné dva iPady čo sa týka farebnej palety aj presnosti zobrazovaných farieb. Odrazovosť displeja však bola viacmenej rovnaká u všetkých troch modeloch – iPady momentálne držia v tejto disciplíne rekord, pravdepodobne vďaka zabudovanej antireflekčnej vrstve.

Na druhom mieste sa v tesnom závese umiestnil iPad Pro, ktorý síce nedosahuje tak presné farby, no zároveň je jeho displej najšetrnejší na batériu. Najhoršie v teste obstál iPad Air 2, ktorý bol však ako jediný z ponuky predstavený ešte minulý rok.

Práve stránka DisplayMate po vydaní pôvodného iPadu Mini s Retina displejom pred dvoma rokmi spôsobila malý “škandál” ohľadom podania farieb, ktoré zaostávali za inak totožným iPadom Air. Aj keď sa identicky vybavených iPadov v rôznych veľkostiach v blízkej budúcnosti zrejme nedočkáme, je dobré vidieť, že aspoň po stránke displejov sú si konečne viacmenej rovní.

Celú analýzu si môžete do detailov prečítať na stránkach DisplayMate.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.