Google má údajne blízko k dokončeniu Android Wear pre iOS

Dnes sa vo svete spustili oficiálne predobjednávky Apple Watch, a tak už ostávajú len dva týždne, kým ich na zápästí budú nosiť milióny ľudí. Zatiaľ čo Apple presadzuje svoju uzatvorenú platformu, Google je známy skôr opačným prístupom a rozhodol sa, že bude konkurovať aj Apple Watch. Hodinková platforma od Google, Android Wear, totiž má prísť aj na iOS. Inými slovami, majitelia iPhonov budú môcť nosiť aj inteligentné hodinky od Samsungu či Motoroly, primárne určené pre Android. Oficiálna aplikácia zabezpečí kompatibilitu so základnými funkciami, vrátane exkluzivít ako FaceTime – aj videohovory pre iOS a OS X tak budete môcť príjmať cez hodinky s Android Wear. Aplikácia by sa nemala veľmi lísiť od aplikácie pre Apple Watch, ktorá taktiež slúži na nastavovanie hodiniek a inštalovanie aplikácií z iPhonu.

Android Wear hodinky LG a zmeškaný hovor FaceTime – už čoskoro? Zdroj: The Verge

Podľa The Verge má už Google blízko k dokončeniu technických detailov, ktoré ho delia od sprístupnenia Android Wear pre iOS. V súčasnosti už podporuje notifikácie, aktuálne informácie z Google Now, hlasové vyhľadávanie a ďalšie povely. Otázkou je, ako bude na takúto priamo konkurenciu reagovať Apple. S ostatnými hodinkami ako napríklad Pebble a ich oficiálnou podporou na iOS prostredníctvom aplikácie dostupnej v App Store problémy neboli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.