Final Fantasy VII uvidíme tento rok na iOS

Legendárne japonské RPG sa už čoskoro dočká fanúšikmi vysnívaného remaku – zatiaľ exkluzívne pre PS4, no Square Enix na E3 hernej konferencii oznámil aj ďalšie skvelé správy. Originálna verzia Final Fantasy VII z roku 1997 dorazí ešte pred koncom leta aj na iOS. Podrobnejšie detaily ako podporované zariadenia a potrebné voľné miesto však zatiaľ nepoznáme. iOS sa v posledných rokoch dočkalo množstvo Final Fantasy hier, od prvých dvoch častí až po prerábky z prenosnej konzoly Nintendo DS. Producent Takahaši Tokita sa už v minulosti vyjadril, že zvažujú aj porty novších častí z PS1, no nedovolia im to limity na veľkosť aplikácii v App Store.

Vo februári sa však tento limit zvýšil až na 4 GB, čo by mohlo byť dostatok miesta aj pre takto rozsiahle konzolové hry. Final Fantasy VII sa svojho času distribuoval na troch CD nosičoch, nedávna PC verzia sa pritom nafúkla až na 3 GB, pravdepodobne kvôli vyššiemu rozlíšeniu. Aj napriek odstráneniu obmedzení v App Store však môže byť takto veľká hra pre mnohých majiteľov zariadení s nižšou kapacitou tvrdým orieškom. V tomto prípade pevne dúfame, že Square Enix zakomponuje niektoré z nových technológií v iOS9, ktoré by dokázali celkovú veľkosť aplikácie znížiť na prijateľné rozmery.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.