Final Fantasy VII uvidíme tento rok na iOS

Legendárne japonské RPG sa už čoskoro dočká fanúšikmi vysnívaného remaku – zatiaľ exkluzívne pre PS4, no Square Enix na E3 hernej konferencii oznámil aj ďalšie skvelé správy. Originálna verzia Final Fantasy VII z roku 1997 dorazí ešte pred koncom leta aj na iOS. Podrobnejšie detaily ako podporované zariadenia a potrebné voľné miesto však zatiaľ nepoznáme. iOS sa v posledných rokoch dočkalo množstvo Final Fantasy hier, od prvých dvoch častí až po prerábky z prenosnej konzoly Nintendo DS. Producent Takahaši Tokita sa už v minulosti vyjadril, že zvažujú aj porty novších častí z PS1, no nedovolia im to limity na veľkosť aplikácii v App Store.

Vo februári sa však tento limit zvýšil až na 4 GB, čo by mohlo byť dostatok miesta aj pre takto rozsiahle konzolové hry. Final Fantasy VII sa svojho času distribuoval na troch CD nosičoch, nedávna PC verzia sa pritom nafúkla až na 3 GB, pravdepodobne kvôli vyššiemu rozlíšeniu. Aj napriek odstráneniu obmedzení v App Store však môže byť takto veľká hra pre mnohých majiteľov zariadení s nižšou kapacitou tvrdým orieškom. V tomto prípade pevne dúfame, že Square Enix zakomponuje niektoré z nových technológií v iOS9, ktoré by dokázali celkovú veľkosť aplikácie znížiť na prijateľné rozmery.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.