Facebook rozšíri nástroj na kontrolu bezpečia

Nástroj Kontrola bezpečia od Facebooku umožňuje ľuďom informovať svojich priateľov a blízkych počas živelnej pohromy o tom, či sú v bezpečí.

Nástroj sa aktivuje pri pohrome a ak vyhodnotí, že ste v jej blízkosti, automacky sa vás spýta, či ste v poriadku. Takisto vám pošle informáciu o vašich priateľoch alebo známych. Prvýkrát bol tento nástroj aktivovaný po teroristickom útoku v Paríži.

Veľa ľudí po útoku nástroj využilo a pochválilo tento nápad. No nevyvolal iba pozitívne reakcie. Čelil aj rozsiahlej kritike, kvôli tomu, že nebol aktivovaný aj pre ďalšie miesta v dobe teroristických útokov. Medzi ne patrili napríklad tie v Bejrúte, ktoré sa odohrali vo štvrtok.

Facebook bol taktiež kritizovaný kvôli filtru s francúzskou vlajkou, ktorú si cez stránku Facebooku môžete aplikovať cez svoju profilovú fotku. Užívateľom sa nepáči, že spoločnosť do tejto možnosti nezahrnula aj iné krajiny postihnuté útokmi.

V nadväznosti na dané okolnosti, Mark Zuckerberg užívateľov cez svoj Facebook profil uistil, že nástroj bude možné v budúcnsti používať častejšie.

Veľa ľudí sa nás oprávnene pýta, prečo sme nástroj aktivovali až pri katastrofe v Paríži a nie už skôr pri bombardovaní v Bejrúte….naša politika bola zameraná na aktivovanie nástroja iba pre prírodné katastrofy. Zmenili sme to a plánujeme nástroj aktitovať častejšie aj pre rôzne iné nešťastia.

Viac o nástroji Kontroly bezpečia si môžete prečítať cez Facebook stránku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť