Bezpečnostní experti očakávajú nárast kybernetických hrozieb pre Apple zariadenia

Bezpečnostná firma Symantec očakáva nárast počtu kybernetických útokov na Apple produkty v roku 2016, po tom ako sa malware útoky proti iOS a Mac OS X rapídne zintenzívnili.

,,Zvýšil sa počet ľudí, ktorí začali vyvíjať malware-dizajnované útoky, aby nakazili Mac OS X a iOS zariadenia,” povedal Dick O’Brien, výskumník Symantec.

Podľa ich výskumu, útoky zamerané na malware v iOS sa medziročne zdvojnásobili, pričom útokov proti Mac počítačom je v roku 2015 až sedemkrát viac ako v roku 2014.

Správa ďalej hovorí aj o tom, že kyber útokov na iOS a OS X zariadenia bolo “celkom málo”, keď sa porovnajú s ich hlavnými konkurentami – Android v mobilnom svete a Windows v stolových počítačoch. Avšak, “množstvo malware infekcí v Apple zariadeniach dramaticky vzrástlo najmä v posledných 18 mesiacoch.”

O’Brien taktiež špekuluje o tom, že Apple Pay sa môže stať hlavným cieľom útokov v roku 2016, nakoľko v sebe skrýva financie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.