Austrálsku predajňu Applu obvinili z rasizmu

Manažér istej predajne Apple v Austrálii sa tento týždeň dostal do pozornosti verejnosti vďaka video záznamu, na ktorom vidieť ako vyhadzuje z obchodu šiestich chlapcov čiernej pleti. Manažér sa obával toho, že budú v obchode kradnúť.

Nahrávka sa dostala na sociálne siete, kde sa spustila vlna obvinení voči predajni z rasizmu voči študentom 10. ročníka na škole Maribyrnong v Melbourne.

Deň po tomto incidente sa chlapci vrátili do predajne aj s riaditeľom školy a požadovali ospravedlnenie. „Ste tu vždy vítaní,” reagoval manažér obchodu.

K incidentu sa oficiálne vyjadril aj Apple. ,,Podstatou Applu je rozmanitosť. Veríme, že každý človek má právo na rovnaký prístup, bez rozdielu pleti, pohlavia, veku či sexuálnej orientácie. Naša spoločnosť sa po celom svete riadi touto zásadou a urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme takémuto prístupu v budúcnosti zabránili.“

Následne sa k tomu vyjadril na facebooku aj Mohamed Semra, jeden z predajne vyhodených chlapcov. „Ospravedlnili sa nám, takže sme v pohode a nie je dôvod prečo to ďalej rozoberať.“

https://youtu.be/lR2PX97itSs

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.