iPhone 8 bude mať OLED displej

Prišla ďalšia správa z Japonska, ktorá hovorí, že Apple plánuje zaviesť OLED technológiu displejov pre ich iPhony v roku 2018. Použili by rovnakú technolģiu, ako sa teraz nachádza v Apple Watch.

Povráva sa, že firma Japan Display je v procese rokovaní ohľadom dodávok OLED displejov. Informoval o tom japonský denník zameraný na biznis Nikkan Kogyo Shimbun. Ak sa Apple bude držať svojich zvykov, tak tento smartfón by mal prísť na trh na jeseň 2018 pod názvom iPhone 8.

Ohľadom OLED displejov pre iPhony sa toho napísalo už veľa. Už dávnejšie napríklad unikla informácia, že firma LG Display zvyšuje svoje kapacity, nakoľko očakáva zvýšený dopyt po OLED displejoch zo strany Apple.

Pre Apple by to znamenalo veľkú zmenu, lebo všetky modely iPhone, ktoré boli doterz uvedené na trh majú displej s technológiou LCD. OLED je drahšia technológia, ale prináša nesporné bonusy. Jedným z plusov OLED technológie je lepšia viditeľnosť na silnom svetle. Taktiež má jasnejšie farby a nižšiu spotrebu energie. To je mimochodom hlavný dôvod, prečo Apple siahlo práve po tejto technológií pri výrobe Apple Watch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.