Apple Watch zarobili 1,7 miliardy dolárov za päť mesiacov

Napriek tomu, že Apple nezverejní detailnú správu o predaji Apple Watch, z čísiel, ktoré sú k dispozícii sa dá vyčítať, že spoločnosť zarobila za 5 mesiacov predaja Apple Watch (do konca septembra) viac ako 1,69 miliardy amerických dolárov.

Táto informácia vyplýva zo správy Apple, že tržby z Apple Watch sú viac ako 100 % hodnoty nárastu tržieb kategórie catch-all. Táto kategória vykázala v roku 2014 tržby 8,379 miliárd dolárov a v roku 2015 tržby 10,067 miliárd dolárov. To znamená, Apple Watch zarobili minimálne toľko, koľko je medziročný nárast v catch-all kategórii a teda 1,688 mld amerických dolárov.

Nie je však jasné koľko je to v skutočnosti. Nakoľko toto číslo vzniklo len matematickou úvahou, môže sa to ešte zmeniť. Do kategórie Apple produktov “Ostatné” totižto patrí aj Apple TV, Beats produkty, a iPody. Nie je jasné aké tržby dosiahli ostatné produkty a teda o reálnych číslach sa dá len teoretizovať.

Apple nechce odpovedať na otázky ohľadom presných čísiel kvôli konkurenčnému boju. V júli však Apple vyhlásil, že tržby z predaju Apple Watch priniesli viac zisku ako prvých 9 týždňov predaju prvej generácie iPadu. Pre predstavu, Apple predalo 3 milióny iPadov za prvých 80 dní predaju.

Celkovo sa medziročne kategórii “Ostatné Produkty” tržby zvýšili o 61 % a je možné, že toto číslo ešte porastie kvôli novej generácii Apple TV, ktorá začína na vyššej cene ako jej predchodcovia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.