Apple vymýšľa mechanický systém na ochranu displeja

V neutíchajúcej snahe ochrániť užívateľov pred drahými výmenami displejov, Apple vymyslelo spôsob ako napomôcť prevencii proti jeho rozbitiu. Mechanizmus, ktorý by sa aktivoval po tom ako senzory zaznamenajú začiatok pádu, by vytvoril medzeru medzi displejom a zemou.

Napriek novším a kvalitnejším materiálom, ktoré sa používajú na výrobu displejov, stále sa displeje rozbíjajú alebo praskajú pri páde na tvrdý povrch. Tento problém by mal vyriešiť systém od Apple, ktorý sa v patentovej prihláške volá “Aktívna ochrana obrazovky pre elektronické zariadenia”.

Základnou myšlienkou je vytvoriť mechanizmus, ktorý by predišiel rozbitiu displeja. Na lište okolo displeja by boli umiestnené malé nárazníky, ktoré by sa v momente zaznamenania pádu vysunuli. V prípade pádu na rovný tvrdý povrch by tým vytvorili priestor na ochranu.

patent

Otázne je, ako by prenosné zariadenie rozpoznalo, že ide o pád. Existuje viacero možností, ktoré by mohli pomôcť rozpoznať, že zariadenie padá. Okrem použitia kombinácie senzorov, ktoré sa v zariadeniach nachádzajú už teraz, ako napríklad akcelerometer alebo gyroskop, inžinieri z Apple zvažujú možnosť použitia kamier na analýzu pohybu a rýchlosti približovania sa k zemi za použitia špecializovaného softvéru.

Apple už v minulosti prejavovalo záujem o aktívnu ochranu obrazovky pred pádom, ale zatiaľ vždy ostala pri vývoji odolnejších materiálov. Napríklad nový iPhone 6s má špeciálne Corning Glass, ktoré podporuje 3D Touch, ale zároveň ostáva vysoko odolným povrchom.

Aktívna ochrana obrazovky bola prvýkrát patentovaná firmou Apple v roku 2014, pod čo sa podpísali vývojári: Tyson B. Manullang, Stephen B. Lynch and Emery A. Sanford.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť