Apple vydal OS X 10.11 El Capitan

Apple práve vydal finálnu verziu svojho nového operačného systému pre Macy, OS X El Capitan. Verzia 10.11 stavia na minuloročnom Yosemite, ktorý priniesol okrem čerstvého dizajnu aj kopec nových funkcií.

El Capitan je triezvejší update, prináša predovšetkým zlepšenia výkonu, plynulejšie animácie a optimalizáciu systému. Okrem toho si možno všimnete nový systémový font San Francisco a vylepšenia v aplikácii Poznámky.

Najzásadnejšou zmenou je však prerobený Mission Control a práca s oknami. Po novom sa okná v náhľade nezgrupujú podľa aplikácie a využiť môžete aj praktický Split View pre zobrazenie dvoch aplikácií na celej obrazovke vedľa seba.

OS X El Capitan je dostupný zadarmo prostredníctvom App Store a nainštalovať si ho môže takmer každý. Systémové požiadavky ostávajú rovnaké ako po minulé roky, to znamená, že El Capitan pobeží na všetkých Macoch s operačným systémom Mountain Lion, alebo novším.

Celý zoznam podporovaných Macov

  • iMac (Mid 2007 alebo novší)
  • MacBook Air (Late 2008 alebo novší)
  • MacBook (Late 2008 Aluminum/Early 2009 alebo novší)
  • Mac mini (Early 2009 alebo novší)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 alebo novší)
  • Mac Pro (Early 2008 alebo novší)
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.