Apple sprístupnil Darwin kód pre OS X 10.11 El Capitian ako open source

Tak ako pri predchádzajúcich verziách OS X, Apple aj teraz sprístupnil zdrojový kód pre OS X 10.11 El Capitan ako open source. Sprístupnenie kódu pritom prichádza vo chvíli, kedy Apple prísľúbil, že ako open source poskytne aj svoj programovací jazyk Swift.

V predchádzajúcich dňoch Apple aktualizoval svoju stránku s open source zdrojmi, na ktorej poskytuje kódy pre aktuálne a predošlé verzie svojich vývojárskych nástrojov a tiež systémov iOS, OS X Server a OS X 10.11.

Open source vydanie OS X, označované aj ako Darwin, je od Applu verejne dostupné od roku 2000 a spravidla je aktualizované vždy niekoľko týždňov po vydaní novej verzie OS X pre užívateľov.

Darwin je open source počítačový operačný systém typu Unix vytvorený Applom v roku 2000. Jeho kód je zostavený a vyvinutý Applom a pozostáva z prvkov odvodených od NeXTSTEP, BSD a ostatných otvorených sofvérových projektov.

Open source zdrojový kód bol sprístupnený s najnovším vydaním OS X 10.11.2, ktorý je na Mac App Store dostupný len od včera.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.