Apple sa bude podieľať na vývoji budúcich verzií štandardu NFC

Near Field Communication, skrátene NFC, je technológia, ktorá je kľúčovou pre bezkontaktné platby Apple Pay, no využitie si nájde aj v množstve ďalších produktov. Apple jej pridaniu do iPhonu dlho odolával, presnejšie až do modelu iPhone 6 a 6 Plus, no teraz sa dokonca pridáva do NFC Forum ako sponzorský člen, vďaka čomu sa stáva členom predstavenstva a bude sa podieľať na vývoji budúcich špecifikácií tohto štandardu. Cieľom NFC Forum je práve vzájomná kompatibilita zariadení s NFC, ktoré musia spĺňať dané špecifikácie. Apple bude v predstavenstve zastupovať Aon Mujtaba, ktorý je riaditeľom pre bezdrôtové inžinierstvo v Apple. V predstavenstve nechýba ani konkurencia ako Nokia, Samsung, Sony či Google, Visa a MasterCard, a mnoho ďalších. Okrem iPhonov 6 majú NFC aj iPad Air 2, iPad mini 3 a Apple Watch.

Apple Pay

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.