Apple pracuje na pokročilom multitaskingu a podpore viacerých používateľov pre iPad

Tak, ako je iPhone vzorom medzi smartfónmi, je aj iPad vzorom medzi tabletmi. Konkurencia sa s ním neustále porovnáva a tieto porovnania, samozrejme v prospech konkurencie, používa aj pri marketingu. Častým argumentom konkurenčných výrocov, prečo je ich tablet lepší, je chýbajúci „plnohodnotný“ multitasking na iPade. O práci Apple na tejto funkcii sa hovorí už pomerne dlho, no napriek indíciám v iOS 8 sa multitasking na iPad zatiaľ k bežným používateľom nedostal. Podľa 9to5Mac sa to však zmení s iOS 9, novou generáciou mobilného operačného systému, ktorej predstavenie očakávame na WWDC 2015. Oproti súčasnému prevedeniu multitaskingu by iOS 9 malo umožniť zobraziť dve aplikácie vedľa seba. Ako túto funkciu využijete, je už na vás – môžete mať zobrazené dve okná jednej aplikácie, napríklad pre porovnávanie dokumentov, alebo viac rôznych aplikácií naraz. Podľa potrieb si môžete prispôsobiť aj veľkosť jednotlivých okien, okrem rozdelenia 50:50 bude k dispozícii aj rozdelenie na tretiny. Súčasný plán počíta s vydaním multitaskingu spolu s iOS 9, avšak v prípade, že sa do tohto termínu nestihnú dokončiť všetky práce, je možné, že sa objaví až v niektorej z aktualizácií, napríklad iOS 9.1. Pôvodne bol multitasking pripravovaný pre iPad Pro, no mal by sa dostať aj na ostatné iPady.

Ďalšou chýbajúcou funkciou, na ktorú konkurencia často upozorňuje, je podpora viacerých používateľov. Podobne ako na počítači, aj na iPade by rôzni používatelia mohli mať po prihlásení k dispozícii svoje vlastné aplikácie, dokumenty a nastavenia profilu. Apple údajne pracuje aj na tom, avšak vývoj nestihne byť dokončený k termínu, keď bude vydaný systém iOS 9. Táto novinka by tak mohla prísť s iPadom Pro neskôr tento rok alebo až v roku 2016.

komentár
  1. Multitasking by som bral,ale Apple na to nemá dosť RAM takmer na žiadnom z ich iPadov ci iPhonov. Takže to bude fungovať buď veľmi obmedzene alebo len na ich nových i hračkách

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.