Apple plánuje prechod na OLED pre iPhone v roku 2018

Apple plánuje prechod na OLED displeje pre iPhony začiatkom roka 2018. Apple už o zámere informoval dodávateľa, ktorým bude LG.

LG navyše odhalil, že plánuje otvoriť novú továreň v Kórei v hodnote 4,2 miliardy USD. Či to bude továreň špeciálne zameraná na výrobu displejov pre iPhone zatiaľ potvrdené nie je.

V súčasnosti má Apple iba jeden produkt s OLED, ktorým je Apple Watch. Dodávateľom displejov je aj pre toto zariadenie výhradne LG.

Pre uspokojenie kapacity dodávania OLED pre Apple sa predpokladá aj spojenie LG a Samsungu, ktorí sú jediní dodávatelia tohto typu displeja na svete. Samsung navyše už v minulosti poskytoval mnohé diely pre Apple, vrátane LCD.

Špekuluje sa, že ak spoločnosť LG nebude schopná pokryť požiadavky na dodávku OLED, niektoré verzie iPhonov zostanú s LCD. Táto možnosť je ale dosť nepravdepodobná, keďže Apple skôr uprednostňuje udržanie konzistentnosti obrazoviek naprieč zariadeniami.

OLED displeje sú flexibilné a vizuálna kvalita je rovnaká ako pri LCD. Niektoré funkcie sa môžu potenciálne zhošiť, no Apple jedná s oboma dodávateľmi o odstránení možných problémov počas budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.