Apple Music si za prvý mesiac predplatilo vyše 10 miliónov ľudí

Apple síce čísla ohľadom svojej novej streamovacej služby Apple Music zatiaľ nezverejnil, údajne sa však o ne podelil so zástupcami hudobných vydavateľstiev. Anonymné zdroje z brandže tvrdia, že Apple Music za prvé štyri týždne svojej existencie prilákalo už viac ako 10 miliónov poslucháčov. Vydavateľstvá a rovnako aj Apple sú týmito číslami údajne zaskočení – počet streamovaní vybraných populárnych skladieb je dokonca veľmi podobný konkurenčnému Spotify, ktoré má momentálne okolo 75 miliónov predplatiteľov.

Niet divu, Apple Music je dostupné v 100 krajinách a to prakticky zadarmo – až do vypršania trojmesačnej skúšobnej doby. Skutočný test pre službu príde až v októbri, kedy sa bude musieť väčšina prvých zákazníkov rozhodnúť, či stojí za ich 10 dolárov mesačne. Spotify zo svojich 75 miliónov napríklad na platenú verziu skonvertovalo len 20 miliónov zákazníkov. Apple má však obrovskú výhodu v podobe desiatok miliónov iOS zariadení po celom svete – všetky s predinštalovanou Apple Music.

Štatistiky len týždeň po vydaní iOS 8.4 ukazovali, že aktualizáciu si nainštalovalo takmer 40 % všetkých používateľov, čo je viac ako pri vydaní novej verzie 8.0 v septembri minulého roku. Tieto čísla budú v najbližších mesiacoch ešte nepochybne rásť, Tim Cook na ohlásení finančných výsledkov oznámil, že Apple Music už stihlo prilákať milióny a milióny záujemcov. V príprave je aj smršť nových reklamných spotov, ktoré by sa mali objaviť koncom augusta okolo každoročného odovzdávania cien MTV Video Music Awards.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.