Apple Music prichádza na Android

Apple včera po súkromnom beta teste oficiálne vydal svoju v poradí už druhú aplikáciu pre operačný systém Android. Apple Music pre Android je dostupná vo všetkých krajinách, ktoré podporujú Apple Music (okrem Číny) a stiahnuť si ju môžete zadarmo priamo z Google Play Store.

Aplikácia vyžaduje systém Android 4.3, alebo vyšší, a obsahuje všetky dôležité funkcie jej väčšieho iOS brata. Dostupná je iCloud hudobná knižnica, odporúčané playlisty, sociálna sieť Connect a aj živé rádio Beats 1. Používatelia takisto dostávajú možnosť službu otestovať na 3 mesiace úplne zadarmo.

apple-music-play-storeAndroid verzia je ešte stále v beta fáze, to znamená, že okrem očakávaných bugov chýbajú aj niektoré funkcie. Dostupné zatiaľ nie je prehrávanie hudobných videí a na predplatenie rodinného účtu budete musieť použiť iOS, alebo Mac.

K novej aplikácii sa v rozhovore pre server TechCrunch vyjadril aj viceprezident internetových služieb Eddy Cue. Ozrejmil, prečo je Apple Music plne natívnou Android aplikáciou a prečo chce Apple priniesť svoju službu čo najviac zákazníkom, bez ohľadu na to, aký produkt používajú.

apple-music-android-final

“Chceli sme, aby bolo používanie aplikácie pre zákazníkov na Androide prirodzené. Drobné veci ako ikonka na zdieľanie, iná štruktúra menu – na to všetko sú používatelia Androidu zvyknutí. Chceli sme sa uistiť, aby bolo pre nich prostredie Apple Music dôverne známe od momentu, keď si k službe sadnú.”

Podľa Eddyho má Apple čo sa týka hudby veľmi jasnú stratégiu. Svoje hudobné produkty chce priniesť čo najviac zákazníkom – podobne, ako to kedysi bolo napríklad s prístupnením iTunes aj pre používateľov Windowsu.

A keďže systém Android je, čo sa týka rozšírenia, jednotkou na väčšine svetových trhov, existenica Apple Music pre Android je na jej ďalšie napredovanie takmer nevyhnutnosťou. Rovnako môže služba v budúcnosti slúžiť na konvertovanie potenciálnych zákazníkov do Apple ekosystému.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.