Apple by mohol prísť pri platbách medzi osobami cez Apple Pay o peniaze

Ak sa zvesti o pláne zaviesť platby cez Apple Pay medzi osobami naozaj splnia, podľa analytikov by mohol Apple na transakciách prerobiť.

Apple by mohol prichádzať o peniaze pri každej transakcii P2P vykonanej cez Apple Pay, no predpokladá sa, že momentálne nastavenie možnej budúcej služby je podmienené vidinou jej lepšieho prijatia ľuďmi. Apple sa touto stratégiou bude pravdepodobne snažiť o zvýšenie popularity tohto spôsobu platby.

Podľa výskumnej spoločnosti Crone Consulting nastavenie a overenie každého nového účtu by mohlo stáť Apple medzi 50 centami až 3 USD, pričom za každú zrealizovanú transakciu by Apple zaplatil najmenej 25 centov.

Analytici sa domnievajú, že dôvodom pre prijatie týchto podmienok je vízia rýchleho rozšírenia danej služby. Podľa Crone by sa pridaním služby umožňujúcej platbu medzi osobami mohlo používanie Apple Pay zdvojnásobiť behom 18 až 24 mesiacov. Ide totiž o „vírusovú aplikáciu”, čo znamená, že nato aby si mohli užívatelia medzi sebou posielať peniaze, musia mať danú aplikáciu obaja, čiže je vyžadovaná registrácia.

Apple ale stále integráciu služby nepotvrdil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.