Aký je výkon nového iPodu touch v porovnaní s iPhonom 6?

Najnovším produktom v ponuke Applu je včera predstavený iPod touch. Ako sme písali, prináša vylepšený hardvér, zdanlivo rovnaký, ako iPhone 6 – procesor Apple A8 a koprocesor M8. Oproti iPhonu však má menšiu uhlopriečku (4″ vs 4,7″/5,5″) a nedisponuje všetkými funkciami, vďaka čomu si vystačí aj s nižším výkonom, ktorý zase predĺži výdrž batérie. Prvé testy v Geekbench 3 ukázali, že Apple A8 v iPode touch šiestej generácie má takt 1,1 GHz, zatiaľ čo iPhone 6 má 1,39 GHz.

Screen Shot 2015-07-16 at 11.45.53Pri teste jedného jadra dosiahol nový iPod touch skóre 1379, pri viacerých jadrách 2440. Keď si to porovnáme s predchádzajúcou generáciou iPodu touch, nárast výkonu je ohromný, až šesťnásobný – predchádzajúca generácia dosiahla skóre 215/410. Keďže je iPod touch menší ako iPhone 6, znížený takt bol zvolený zrejme aj kvôli predĺženiu výdrže batérie.

Screen Shot 2015-07-16 at 11.42.55

Aj keď vo väčšine vecí iPod touch len dobieha iPhone 6, má aj jednu funkciu, ktorú zatiaľ iPhone neponúka – najnovšiu verziu Bluetooth 4.1. Tá by mala byť spoľahlivejšia, úspornejšia, rýchlejšia a mala by spôsobovať menej rušenia s LTE. Nový iPod touch je tak ideálnym zariadením pre ľudí, ktorí nechcú telefonovať, no chcú za menej peňazí prenosnú hernú konzolu a kvalitný fotoaparát na každodenné fotenie.

iPod nano a iPod shuffle sa nezmenili, aktualizácia priniesla len nové farby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.