Aká je odolnosť najlacnejších Apple Watch Sport voči poškriabaniu?

Drahšie modely hodiniek od Apple, Apple Watch z nerezovej ocele a Apple Watch Edition zo zlata, sú vybavené tvrdeným zafírovým sklom. Zafírové sklíčka sa bežne používajú aj na švajčiarskych hodinkách, a tak nie je veľkým prekvapením, že sú tieto modely Apple Watch veľmi odolné voči poškriabaniu. Nižšie uvedené video však zodpovie aj na otázku, ako sú na tom s odolnosťou voči poškriabaniu sklá Ion-X použité v najlacnejších Apple Watch Sport. Sklo Ion-X si vo videu musí poradiť s kľúčmi, nožom a ďalšími nástrojmi, ktorých cieľom je ho poškodiť.

Ako vidíte, pri bežnom používaní sa o Apple Watch Sport nemusíte obávať. Sklo odolalo kľúčom aj nožíku, no brúsny papier ho výrazne poškodilo. Ak chcete mať istotu, že váš displej zostane bez poškodenia aj po kontakte s brúsnym papierom, radšej si priplaťte za Apple Watch (Edition). Vyššiu odolnosť voči poškriabaniu majú oproti zafírovým sklíčkam už len diamanty. Rozdiel medzi cenou Apple Watch Sport a Apple Watch z nerezovej ocele je 250 EUR.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.