3D Touch na iPhone 6s bude fungovať aj s ochrannými fóliami

Jedným z mnohých otáznikov visiacich nad dvojicou tohtoročných iPhonov je okrem iného displej s novou technológiou 3D Touch, ktorý je citlivý okrem dotykov aj na vyvíjaný tlak. Apple pod podsvietenie displeja umiestnil dodatočnú kapacitnú vrstvu, merajúcu mikroskopické rozdiely vo vzdialenosti od predného dotykového panela. Vďaka tomu sú umožnené nové funkcie v užívateľskom rozhraní – ako napríklad náhľady stránok, obrázkov a mailov, alebo skratky pri ikonách na domovskej obrazovke.

Po predstavení nových telefónov sa však začali objavovať špekulácie, ako si nový typ displeja poradí s potenciálnymi nalepovacími fóliami, ktoré ho chránia pred pádmi a škrabancami. Na tému sa už stihol vyjadriť aj sám Phil Schiller, šéf marketingu a produktov spoločnosti, ktorý odpovedal na email od redaktorov blogu 3D Techtronics. S 3D Touch tak budú kompatibilné všetky ochranné fólie, ktoré spĺňajú dizajnové normy uvedené na stránkach Applu.

3dtouch-schiller-folie

Medzi ne patrí hrúbka maximálne 3 mm, elektrická vodivosť a absencia vzdušných bubliniek pod povrchom fólie. Fungovať by tak mali všetky certifikované fólie od známych výrobcov príslušenstva, ako napríklad Belkin. Pri ostatných výrobcoch je kompatibilita zatiaľ otázna a bude treba počkať, až sa telefóny dostanú do rúk ako výrobcom, tak aj zákazníkom.

iPhone 6s a 6s Plus sa v prvej vlne krajín dostane do predaja už 25. septembra. Na Slovensku by to malo byť, tak ako po minulé roky, v priebehu októbra – presný dátum však zatiaľ ešte nepoznáme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.