Zadná strana iPhonu už nebude musieť byť vyplnená logami certifikátov

Ak sa v súčasnosti pozriete na zadnú stranu iPhonu, okrem nápisu “iPhone” na nej uvidíte aj rôzne logá, ktoré reprezentujú získané certifikáty. Jednou z podmienok pre ich získanie bolo aj ich viditeľné umiestnenie na smartfóne, čo je aj dôvod, prečo musia narúšať inak čistý dizajn smartfónu od Apple. Zdá sa, že v budúcnosti už tieto logá na zadnej strane smartfónu nebudú musieť rušiť. FCC totiž zvolnilo) svoje pravidlá, vďaka čomu už výrobcovia nebudú musieť umiestňovať tieto logá priamo na zariadenia, čo platí aj pre Apple a jeho iPhone. Zmena je odôvodnená tým, že mnoho dnešných zariadení má veľmi malú plochu pre podobné značenie, a tak je gravírovanie problematické a finančne náročné. V prípade Applu logá prekážajú najmä z hľadiska dizajnu. Výrobcovia však budú musieť umiestniť digitálne logá maximálne do tretej úrovne menu, pričom ich umiestnenie musí byť vysvetlené v manuáli alebo na stránkach výrobcu.

Zadnú stranu iPhonu už nebudú musieť rušiť žiadné zbytočné logá. Zdroj: Ars Technica

komentáre
  1. Malá plocha pre podobné značenie? :-) Lopaty majú plochy na značenie až až. Veľmi divný argument. Tie certifikáty mi nikdy neprekážali…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.