V uplynulom kvartáli Google Chromebooky po prvý raz predbehli v rámci školstva iPady

Významným segmentom trhu pre veľké spoločnosti ako Apple je bezpochýb aj školstvo. Apple patrí k najväčším dodávateľom počítačov pre školstvo, konkrétne sa veľkej obľube tešia iPady, ktoré majú v školstve široké uplatnenie. V treťom kvartáli 2014 sa však Googlu podarilo v USA po prvý raz prekonať v počte dodaných zariadení, aj keď relatívne tesne. Apple dodal 702 tisíc iPadov, Google 715,5 tisíc Chromebookov. Chromebooky vyrábajú rôzni výrobcovia ako Samsung, HP, Dell či Acer, a pre školstvo sú atraktívne najmä kvôli ich nízkym cenám, ktoré začínajú už na 199 USD. Oproti tomu minuloročný iPad Air začína na 379 USD. Keď sa však pozrieme len na tablety, iPad zaberá 85 % trhu v rámci amerických škôl.

Využívanie iPadov v našom školstve je obmedzenejšie, avšak aj tu sa už objavia výnimky – prečítajte si o prvej škole, kde sa už vyučuje na iPadoch alebo o vzdelávacích stránkach iTunes U pre pražskú Vysokú školu ekonomickú

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.