Typo2 – nová verzia mechanickej klávesnice pre iPhone 6

Typo2 je druhá generácia špeciálneho puzdra pre iPhone, ktoré pridáva na spodnú stranu telefónu mechanickú klávesnicu podobnú tým, ktoré nájdete na Blackberry. Práve viditeľná inšpirácia telefónmi Blackberry spôsobila, že predaj prvej generácie bol kvôli súdnemu sporu zo strany Blackberry zrušený. Druhá generácia by sa však podobným právnym problémom mala vyhnúť tým, že samotný tvar klávesnice je inšpirovaný zabudovanou klávesnicou iOS, nie tou, ktorú majú telefóny Blackberry. Puzdro je dostupné vo verziách pre iPhone 5/5s/6, a ak sa pozorne pozriete na obrázok nižšie, možno si všimnete aj jeho hlavnú nevýhodu v prípade modelov 5s/6. Zakrýva totiž Touch ID, čo však podľa tvorcov Typo2 nebude pre väčšinu fanúšikov tohto riešenia závažnou prekážkou.

iPhone je s klávesnicou Typo2 zaujímavý aj pre odporcov dotykových klávesníc

Typo2 sa predáva v dvoch verziách – pre iPhone 6 za 99 USD a pre iPhone 5/5s za 79 USD. Klávesnica disponuje aj podsvietením, klávesou pre uzamknutie klávesnice, indikátorom stavu batérie a rýchlym prepínaním mien (€, $…).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.