Správne odpovede a výhercovia súťaže o dve knihy “Jak myslí Steve Jobs”

Od včera siedmej hodiny popoludní ste mali možnosť súťažiť s MacBlogom o dva výtlačky knihy „Jak myslí Steve Jobs“ správnym zodpovedaním troch otázok. Súťaž sme pred pár minútami ukončili. Správnych odpovedí na otázky prišlo 18, čo tvorí viac než štvrtinu z celkového počtu 71 pokusov.

Víťazmi kníh sa stali čitatelia Tomáš a Dano. Gratulujeme, oboch sme vás už kontaktovali. Ďakujeme všetkým zúčastneným a uvádzame správne odpovede na zadané otázky. *** Jandali. Zdroj: 9to5mac.com

Odkiaľ pochádza biologický otec Steva Jobsa?

Biologický otec Steva Jobsa pochádza zo Sýrie a volá sa Abdulfattah John Jandali. Jandali je americký emigrant zo sýrskeho mesta Homs. Jobsa dali rodičia na adopciu do rôznych rodín hneď po pôrode. Steve tak vyrastal v rodine Paula a Clary Jobsových. Jandali spolu s biologickou matkou Jobsa — Joanne Carole Schieblovou — sa neskôr vzali a mali ďalšie dieťa Monu, no po piatich rokoch sa rozviedli a Mona dostala priezvisko po svojom nevlastnom otcovi Simpsonovi.

Kedy bol predstavený prvý iMac so štrbinovou CD mechanikou?

Prvý iMac, ktorý dostal štrbinovú CD mechaniku bol predstavený na Apple Special Evente v októbri 1999. Nešlo však o prvú verziu iMacu G3, ten bol uvedený na trh o rok skôr no obsahoval klasickú vysúvaciu mechaniku, čo sa Jobsovi veľmi nepáčilo. Na dizajnérsky tím tak tlačil už pred vypustením pôvodného iMacu, aby ju nahradili.

Ako sa volal prvý operačný systém, ktorý vyvíjala firma založená Jobsom potom, ako odišiel z Apple v roku 1985?

Jobs po odchode z Applu v roku 1985 použil „našporené“ peniaze na štart novej firmy s názvom NeXT, ktorá sa primárne zamerala na počítače pre školstvo a výskum. Po návrhoch na prvý hardvér sa začal vyvíjať aj operačný systém z názvom NeXTStep, ktorý sa stal v cieľovej skupine celkom obľúbený. Počítač NeXTcube s NeXTStepom bol okrem mnohých menších, či väčších úspechov napríklad prvým webserverom, na ktorom Tim Berners-Lee v CERNe spustil prvé webstránky a tiež prvý webový prehliadač. NeXTStep sa stal po akvizícii NeXTu Applom základom Mac OS X.

Počítač NeXTcube s operačným systémom NeXTStep. Zdroj: prepressure.com.

Knihy do súťaže venovalo internetové kníhkupectvo AlbatrosMedia. Ďakujeme.

komentáre
  1. V povodnej diskusii ste vycapili mena a maily vasich navstevnikov.
    Este ze som tam svoj mail nedal.

    Nevztahuje sa na to ochrana osobnych udajov ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.