Rusko chce získať prístup k zdrojovému kódu Apple

Zatiaľ čo USA a Európa debatujú o závažných sankciách voči Rusku kvôli situácii na Ukrajine, Rusko chce prístup k najcitlivejším podnikateľským tajomstvám Apple. Rusko totiž požiadalo Apple, aby jeho vláde umožnil prístup k zdrojovému kódu iOS a OS X. Ruská vláda sa tak chce uistiť, že Apple zariadenia nie sú zneužívané na špionáž. Apple o to mal byť požiadaný začiatkom júla, keď sa jeho predstavitelia stretli s ministrom komunikácie v Rusku, Nikolaiom Nikiforovom, a ďalšími. Rusko má údajne dlhodobý vzťah s Microsoftom, ktorý poskytuje svoj zdrojový kód tretej strane, ktorá ho následne poskytuje Ruskej vláde.

Dmitry Medvedev a Steve Jobs v roku 2010. Zdroj: Cult of Mac

Apple sa zatiaľ k žiadosti zatiaľ oficiálne nevyjadrili.

komentárov
  1. poskytnut zdrojak od systemu, ktory este ako tak funguje a odolava mnozstvu toho balastu na sieti krajine s takym bordelom a mierou korupcie ako je Rusko – to by museli byt Apple na hlavu padnuty a mohol si zacat “kopat svoj hrob”.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.