Pozrite si porovnanie rýchlosti iOS 8 a iOS 7 na iPhone 4s

Apple podporuje iOS zariadenia vydávaním nových generácií systému pomerne dlho. Aj ich životnosť je však obmedzená, a tak nie je možné ich podporovať večne. Najstarším podporovaným iPhonom je v prípade iOS 8 trojročný iPhone 4s. Nasledujúce video skúma, aký je rozdiel v rýchlosti iOS 8.0.2 a iOS 7.1.2 na iPhone 4s. V oboch prípadoch ide o čisté inštalácie bez akýchkoľvek dát navyše. Samozrejme, v porovnaní s aktuálnymi iPhonmi je iPhone 4s pomalý, avšak stále použiteľný. S iOS 8.0.2 vás navyše nečaká, minimálne podľa tohto videa, žiadne výrazné spomalenie. Pamätajte však, že keď už si raz iOS 8 nainštalujete, niet cesty späť.

komentárov
  1. Tak ono je to zhruba to isté, len iOS8 má stále záseky ako napríklad keď kliknem na odkaz v safari a nereaguje, musím klikať 2x Proste reakcie sú niekedy zamrznuté, čo mi niekedy aj prekáža.

    0
    0
  2. Hlupost. Sestra si na 4S nainstalovala iOS8 a potom plakal ake to ma pomale.
    Snazil som sa jej to downgradnut na iOS7 ale nijak to uz neslo.
    Je tam vyrazne spomalenie 4S, takze vobec to neodporucam. Uz na 5tke a 5C je vidiet spomalenie…Mam pocit ze na 5S to ide tak normalne jedine…

    0
    0
  3. …zajímavé by bylo ještě porovnat na iPhone 4s 7.1.2 a 6.1.3., nebo nejlépe přímo 8.0.2 a 6.1.3. Myslím, že rozdíl v rychlosti by byl ještě výraznější.

    0
    0
  4. Byvali casy, ked som po nainstalovani noveho OS X (upgrade, nie cista instalacia) pozoroval pocitove zrychlenie pocitaca… a tie casy sa skoncili prichodom OS X Lion, odkedy pribuda (aj?) spomalovaci balast. No a pri iOS je to este vacsia katastrofa, tusim posledny rozumny iOS bol verzie 6. Z mojho pohladu Apple nejde vobec spravnym smerom…

    0
    0
  5. Ide to prehodit naspat na ios 7 len si ho musis stahnut a pri obnovovani musis drzat shift a potom sa ti vyhodi z kade ho chces obnovit

    0
    0
  6. Nie je to choré? Nie je choré, že každý nový iOS je stále horší a horší? Pomalší, crashe, mrznutie aplikácií…. Fakt super.

    iOS bol dôvod prečo som si pred x rokmi kúpil svoj prvý iPhone a vlastne iOS môže byť aj dôvod, prečo si už nekúpim iPhone…

    0
    0
  7. Ľudia, čo s toho robíte vedu. Každý výrobca predsa zlepšuje a pridáva nové funkcie. Čo si patrične aj žiada vyšší výkon. To je jednoducho nevyhnutné. Ja konkrétne sa napríklad teším s toho, že nemusí ešte upgradovať na nový hardware a vystačím si ešte chvíľu s týmto. Pokiaľ vám stačia funkcie starého OS, tak načo si inštalujete nový? Mne osobne na mojom iPhone 4S 32BG (4GB free pamäte) fachčí iOS8.0.2 celkom v pohode až na hore popísané sekanie. Ale funkcia handoff sa mi napríklad veľmi páči a denne ju využívam, čo bol aj hlavný dôvod prejsť na nový iOS u mňa. Je jasné že nový iOS9 už nebude môj 4 ročný dedo stíhať, a to už ani nebude zrejme podporovaný. Jednoducho povedané. Všetci robia každý rok výkonnejšie prístroje, aby bolo možné využiť ich potenciál na plno čo v prípade iPhonu 4S je asi na 110% :-D Pokial chcete mať svoje zariadenie čo-by len trocha rýchlejšie, jednoducho uvolnite pamäť. Presunte svoje staré fotky a hlavne videá do kompu (najlepšie je mať 50% disku free) a hneď budú reakcie phónu rýchlejšie. Toť fsio ;-)

    0
    0
  8. @Gen

    ako je mozne ze na iPhone 4S denne vyuzivas handoff ked podla oficialnych stranok apple:
    “Continuity features are available on iPhone 5 or later, iPad (4th generation), iPad Air, iPad mini, iPad mini with Retina display, and iPod touch (5th generation).”

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.