Nové detaily o pripravovanom iPade Plus

Jednou z najočakávanejších nepredstavených noviniek od Apple je v súčasnosti nový, väčší iPad, ktorý zvykne byť označovaný ako iPad Pro alebo po vzore iPhonu iPad Plus. Vianočnú sezónu už síce neovplyvní, no v prvej polovici 2015 by sa mal stať realitou. Nové schémy publikované japonským časopisom Mac Fan pritom odhaľujú ďalšie detaily. Ide o ďalší zdroj potvrdzujúci 12,2″ displej namiesto pôvodných 12,9″. Samotné rozmery iPadu Plus by mali byť 305 mm x 220 mm x 7 mm. Nová správa poskytuje odlišné informácie aj o použitom procesore, namiesto procesora Apple A8X použitom v iPade Air 2 by mal iPad Plus používať ďalšiu generáciu, procesor Apple A9, s ešte vyšším výkonom.

Z hľadiska dizajnu ho oproti súčasným iPadom bude odlišovať najmä dvojica reproduktorov na vrchnej aj spodnej strane iPadu Plus a samozrejme väčšie rozmery. Zaujímavá je aj informácia, že Apple by spolu s iPadom Plus mal predstaviť aj iPad mini 4, ktorý bude znamenať aj koniec predaja iPadu mini 1 a 3. Najnovší iPad mini predstavený po boku iPadu Air 2 bol pre mnohých sklamaním, nakoľko priniesol prakticky len Touch ID.

Správa približuje aj očakávaný termín spustenia ich predaja. iPad Plus a iPad mini 4 by mali byť uvedené niekedy medzi aprílom a júnom 2015. O postupnom posúvaní tohto termínu sme vás už informovali – príčinou je veľký dopyt po iPhone 6 Plus, ktorý využíva dostupné výrobné kapacity, a je v súčasnosti prioritou. Keď sa podarí vyrovnať ponuku dopytu, bude možné vyhradiť kapacitu aj na nový produkt ako iPad Plus.

komentáre
  1. Aj tak nepochopim, ako ty ludia rozmyslaju ked o kusok zvacseny display na iPhone6.0 im staci a tvaria sa ze tablet uz netreba.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.