Heartbleed zasiahol 66 % internetu, Applu sa však netýka

Zverejnenie bezpečnostnej chyby v OpenSSL, označované ako Heartbleed, spustilo na internete vlnu strachu a neistoty. Niet divu, objavenie tak závažnej chyby v OpenSSL využívanom pri operáciách, ktoré si vyžadujú vyššie zabezpečenie, je závažnejšie ako bežné bezpečnostné nedostatky softvéru. Odborníci označujú Heartbleed za katastrofu, na škále od 1 do 10 získava hodnotenie nebezpečenstva až 11, a údajne zasahuje až 66 % internetu.

Zmene hesiel na všetkých stránkach, ktoré OpenSSL využívajú, sa zrejme nevyhnene. Je však dobré počkať, až kým dôjde k jej oprave na daných stránkach, inak sa totiž môže do nesprávnych rúk dostať aj zmenené heslo. Samozrejme, ako vždy, aj teraz sa je potrebné držať zásad bezpečnosti na internete, a teda vyberať si komplikovanejšie heslá s veľkými aj malými písmenami, číslami či znakmi, pravidelne ich meniť a nepoužívať jedno heslo pre viac dôležitých internetových stránok.

Dobrou správou však je, že Heartbleed sa netýka Apple. Ten totiž prostredníctvom Re/code oznámil, že iOS, OS X, ani kľúčové internetové služby Apple, neboli týmto problémom dotknuté. Zoznam významných stránok, ktorých sa problém týka, priniesli stránky Mashable.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.