Google spustil projekt Tango na trojrozmerné mapovanie vášho okolia

Google robí prvé kroky v trojrozmernom mapovaní nášho okolia. Oficiálne totiž predstavil Projekt Tango, ktorého súčasťou je experimentálny smartfón s 3D senzormi a SDK pre vývojárov. Smartfón má 5″ displej a vďaka spomínaným senzorom dokáže zaznamenávať trojrozmerne vaše okolie či už ste v interiéri alebo v exteriéri. Každú sekundu urobí vyše štvrť milióna trojrozmerných meraní, pričom sleduje aj váš pohyb v priestore. Okrem navigovania v komplikovaných interiéroch má táto technológia aj množstvo ďalších využití.

Google popisuje napríklad situáciu, keď si zariaďujete interiér vášho bytu. S touto technológiou by stačilo, aby ste sa so smartfónom prešli po byte, a automaticky by ste mali zaznamenané všetky potrebné rozmery. Výber správneho nábytku by sa tak stal hračkou. Smartfón by vám mohol pomôcť aj pri hľadaní konkrétneho tovaru vo veľkých obchodoch, vďaka čomu by ste hneď vedeli, kde sa nachádza. Pomoc pri orientovaní sa v interiéroch by určite privítali aj nevidiaci. Hráčov by zase mohla zaujať virtuálna realita hier pre smartfóny, ktorá by sa vďaka Projektu Tango mohla posunúť omnoho ďalej.

Podobná technológia zrejme zaujíma aj Apple, ktorý minulý rok kúpil spoločnosť PrimeSense. Tá bola zameraná práve na 3D snímanie, pričom bola využitá aj v hernom príslušenstve Kinect pre Xbox 360.

komentáre
  1. Jasná vec. Ulice už máte. Teraz nech vám ľudia nasnímajú svoje byty. Google nikdy! Tí zapredajú všetky dáta užívateľov.

    0
    0
  2. Ako povedzme si to úprimné, je to spoločnosť ktorá ma neskutočne veľa peňazí a nevie čo s nimi. Najprv mapovanie z vrchu, potom Google street view, socialna sieť, Google glass a teraz si dáme zmapovať cely svet a priestor okolo nás.. Či len mne jedinému sa zdá že súkromie neexistuje a že to nemôže dopadnúť dobre?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť