Facebook vytláča správy z hlavnej aplikácie do Messengera

Ak ste si ešte nenainštalovali samostatnú aplikáciu Messenger na posielanie správ cez Facebook, už sa tomu nevyhnete. Facebook totiž odstraňuje možnosť posielať správy z hlavnej aplikácie, a tak, aby ste mohli posielať Facebook správy, musíte mať nainštalovaný aj Messenger. Facebook týmto sleduje poskytovanie niekoľkých súvisiacich, no samostatných aplikácií. Notifikácie na nové správy sa vám zobrazia aj v hlavnej aplikácii, avšak po kliknutí na ňu budete presmerovaní na Messenger, prípadne do App Store, ak Messenger ešte nemáte. Podľa Facebooku by posielanie správ cez Messenger malo byť o 20 % rýchlejšie, ako cez hlavnú aplikáciu, a umožní aj viac možností a funkcií. Presun správ by mal prebehnúť počnúc týmto týždňom.

Správy už budú dostupné len cez Messenger. Zdroj: Gizmodo

komentárov
  1. V tom pripade mazem hlavnu FB aplikaciu a budem pouzivat iba Messenger. Aspon nebudem musiet pozerat na reklamy. Dufam.

    0
    0
  2. Ved presne o tom to je, ako kveto pise. Ze odelis bludy z facebooku od podstatnych sprav a chatu, ktore chces riesit…

    ked to dali prvy raz na iphone, tiez som nadaval, ale potom som uplne oddelil to co som potreboval od prispevkov, hier, selfie fotiek, … uz to mam aj na ipade.

    treba si len zvyknut. ale verim, ze pre niekoho, co sedi za facebookom ako nejaky sliedic, sliedicka a zaujima ho kazda novinka zo zivota imaginarnych kamaratov, tak pre neho moze rozdvojenie na dve app nocnou morou :P

    0
    0
  3. Mne to nejde už dávno. Vždy ma presmerovalo do AppStore, že si musím stiahnuť Messenger. FB appku som odinštalovala pred rokom a chodím na Facebook len cez Safari, takto mám namiesto dvoch samostatných FB aplikácií žiadnu. :-)

    0
    0
  4. ono na druhej strane zasa utrpel multitasking, kedze vo FB sa da priamo aj browsit web (citat clanky) a vela krat clovek nieco s niekym riesi a je komfortne mat chat v rovnakom okne a nemusiet sa za kazdou spravou prepinat medzi appkami….
    ..dufam, ze iOS8 toto poriesi.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.