Apple vybral to najlepšie za rok 2014 v iTunes Store

Rok 2014 sa blíži ku koncu, a tak tu máme ďalší rebríček toho najlepšieho, tentokrát podľa Apple. Vo svojom výbere Best of 2014 dáva do popredia to najlepšie, čo sa objavilo v iTunes Store za uplynulý rok. Ako zvyčajne, ocenenia sú rozdelené do rôznych kategórií – aplikácie, hudba, filmy, televízne relácie, knihy. V slovenskom App Store je zatiaľ k dispozícii len to najlepšie z App Store, v americkom nájdete aj ostatné kategórie. Zaujímavé je, že aj najlepšie aplikácie sú naprieč App Stormi pre rôzne krajiny odlišné.

Najlepšou aplikáciou roka (na Slovensku) je Replay Video Editor (zadarmo), druhým kandidátom bola aplikácia Peak – Brain Training (zadarmo). Najlepšou hrou roka (na Slovensku) je hra Threes (2,69 EUR), kandidátom bola aj hra Leo’s Fortune (4,49 EUR).

Aj napriek tomu, že väčšina aplikácií je už v dnešnej dobe univerzálnych, a teda za jednu cenu ponúkajú verziu pre iPhone aj iPad, keď si otvoríte výber Best of 2014 na iPade, nájdete tu odlišné víťazné aplikácie. Aplikáciou roka je Pixelmator (8,99 EUR), na druhom mieste Kitchen Stories (zadarmo). Hrou roka je Monument Valley (3,59 EUR), na druhom mieste Hearthstone: Heroes of Warcraft (zadarmo).

V americkom iTunes Store boli vyhlásení víťazi aj v ostatných kategóriách. V hudbe bola najlepším interpretom Beyonce, najlepším albumom 1989 od Taylor Swift, najlepšou piesňou Fancy od Iggy Azalea a najlepším novým interpretom Sam Smith.

V kategórii filmy bol najlepším filmovým trhákom film Guardians of the Galaxy, najlepším rodinným filmom The LEGO Movie, najlepším režisérom Richard Linklater (film Boyhood) a najlepším objavom komédia Obvious Child.

Televíznou šou roka sa stalo Fargo, najlepší herecký výkon ste mohli vidieť v seriáli True Detective, najlepším objavom bol The Honorable Woman a najviac prerazila štvrtá séria Key & Peele.

V kategórii kníh boli dve kategórie – výber obľúbených kníh podľa Apple a bestsellery. V kategórii fikcia podľa výberu Apple vyhrala kniha All the Light We Cannot See (Anthony Doerr) a v literatúre faktu The Short and Tragic Life of Robert Peace (Jeff Hobbs). Kategória bestsellery nemá svojho víťaza, no nájdete tu tie najpredávanejšie knihy rozdelené do ďalších podkategórií.

Čo považujete za to najlepšie za uplynulý rok v jednotlivých kategóriách iTunes Store vy? Vybrali by ste víťazov inak?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.