Apple prešiel na vlastné mapy už aj v internetovej verzii aplikácie Find My iPhone

Apple dokončuje prechod z máp od Google na vlastné mapy. Najnovšie nahradzuje Google mapy v internetovej verzii aplikácie Find My iPhone, ktorá je prístupná na portáli iCloud.com. V betaverzii webovej verzie Find My iPhone na iCloud.com boli Apple mapy používané už skôr tento rok, teraz sú však prístupné pre všetkých používateľov. Find My iPhone bolo pritom posledným miestom, kde ste ešte mohli nájsť mapy od Google, a tak tento krok dokončuje proces oslobodzovania sa od Google máp, ktorý Apple spustil v roku 2012 uvedením vlastných máp. Tie mali spočiatku dosť chýb a odniesli si veľkú dávku kritiky, no pre používateľov to bol priaznivý krok. Google krátko na to priniesol samostatnú aplikáciu, v ktorej sprístupnil dlho žiadanú funkciu hlasovej navigácie, ktorá bola v čase, keď išlo o predinštalované mapy pre iOS, vyhradená len pre Android. Aj mapy od Apple sa časom zlepšovali a neustále prinášajú nové funkcie a zlepšenia.

komentáre
  1. Tie ich mapy mozu zahodit, presne ako hovoris, nevedia najst moju vlastnu polohu ked som doma a cez Wifi, hlas tej zenskej je neludsky, prefajceny a nekompletny. A nechat sa navigovat peso po meste je tiez narocne na kondicku, obchod co som hladal som mal kusok od seba a presiel som asi polovicu sveta kym sa spamatala. Nepouzivam mapy nainstalovane vyrobcom, bohuzial zatial su nepostacujuce vo vsetkych smeroch a nic sa s nimi asi nerobi…

    Zdravim vsetkych Waze-rov

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.