Apple Pay dosiahol už v novembri percentný podiel na všetkých digitálnych platbách v dolároch

Apple Pay má za sebou mimoriadne úspešný štart. Už v novembri sa tejto novej forme platieb podarilo dosiahnuť 1% podiel na všetkých digitálnych platbách v dolároch. Lídrami sú stále Square (18 %) a Paypal (78 %), no vzhľadom na to, že Apple Pay je k dispozícii veľmi krátko (od 20. októbra), len vo vybraných predajniach a len na najnovších zariadeniach Apple je nárast v jeho používanosti obdivuhodný. Priemerný používateľ Apple Pay platil iPhonom 1,4-krát týždenne, zatiaľ čo len 20 % nových zákazníkov PayPal použilo túto službu viackrát v jednom období. Najviac sa Apple Pay využíva v Whole Foods, Walgreens a McDonalds. Po MasterCard zverejnila novú reklamu na Apple Pay aj Bank of America.

komentáre
  1. Ja som to chápal tak, že Apple uzavrie zmluvu s bankou a tým pádom na všetkých termináloch príslušnej banky s NFC technológiou sa dá platiť cez Apple Pay. Nemyslel som si, že by Apple robil dohody s obchodmi.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.