Apple dosiahol rekordný podiel na americkom trhu s počítačmi

IDC prichádza s najnovšou štatistikou, ktorá odhaľuje predaje počítačov v treťom kvartáli 2014 v USA. Ako už naznačovali odhady, Apple zaznamenal rekordný kvartál, pričom tieto čísla to len potvrdzujú. V USA dosiahol tento kvartál najvyšší podiel na trhu počítačov v celej histórii Apple. Pozoruhodné je, že táto štatistika nezahŕňa iPady, ale iba Macy. Zatiaľ čo celkové predaje počítačov v „post-pc“ ére, ktorú spustil iPad, neustále klesajú, podiel Macov medzi predanými počítačmi stále rastie. V USA je Apple v súčasnosti s podielom 13,4 % na treťom mieste za Dell (24 %) a HP (27,7 %). Na štvrtom mieste je Lenovo (10,7 %).

Pri pohľade na celosvetové predaje stúpol podiel Apple o 5,7 % vďaka rekordnému počtu predaných Macov – 5,7 miliónov kusov. Zo svetového hľadiska tak obsadil piate miesto. Prvé štyri priečky patria Lenovo, HP, Dell a Acer. Novinky ako iMac Retina 5K alebo očakávaný ešte tenší MacBook Air by mali predaje Macov ešte viac podporiť.

komentár
  1. Je to stále ale jen asi 6% oproti počítačům s Windows. Jinak v článku je nepřesnost. Propad prodeje krabicových PC se zastavil v polovině roku, a ted opět roste, klesá prodej tabletů.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.