Aká je rýchlosť iOS 8.1.1 v porovnaní s iOS 7.1.2 na starších iOS zariadeniach?

Aktualizácia iOS 8.1.1 mala podľa Apple priniesť zrýchlenie systému na starších zariadeniach ako iPhone 4s a iPad 2, ktoré používajú procesor Apple A5 a patria k najstarším podporovaným zariadeniam. Stránky Ars Technica sa rozhodli podrobne analyzovať, nakoľko sa to Apple podarilo. Nanešťastie, najťažšou úlohou bolo zistiť, v čom sa iOS zrýchlilo. Oblastí, v ktorých prinieslo iOS 8.1.1 zrýchlenie, je omnoho menej, ako tých, v ktorých sa nezmenilo nič. Spúšťanie aplikácií sa mierne zrýchlilo pre Safari, inak je ale stále pomalšie ako s iOS 7.1.2. Odozva používateľského rozhrania je taktiež bez väčších zmien, mierne sa zlepšila celková stabilita. Tak či onak, iOS 8.1.1 neprináša pre iPhone 4s podobné zlepšenie ako iOS 7.1 pre iPhone 4, ale zároveň ani nič nezhoršuje, a tak ak už máte iOS 8 na svojom staršom Apple zariadení, nie je dôvod nenainštalovať jeho najnovšiu verziu.

Dramatické zrýchlenie iOS 8.1.1 neprináša. Zdroj: Ars Technica

Budúcnosť však jasne patrí 64-bitovým procesorom Apple A7 a A8 a posledné zariadenia so starými procesormi Apple A5 ako iPad mini prvej generácie a iPod touch piatej generácie zrejme tiež čoskoro zmiznú z ponuky. V budúcnosti ešte majú vyjsť iOS 8.2 a iOS 8.3, avšak tieto aktualizácie budú zrejme zamerané na nové produkty – Apple Watch a iPad Plus, nie na zvyšovanie výkonu na starších zariadeniach.

komentárov
  1. Nikomu neodporúčam updatovať, mám rok starý iPhone 5 S a s iOS8 proste seka. iOS zariadenia sú robené tak, že každý upade zhorší ich technický stav. Preto, keď mám niekto 4S s iOS 5 tak mu krásne a bez lahov funguje dodnes, zatiaľ tí čo upadtovali majú zariadenia súce na výmenu…

    0
    0
  2. najviac ma hneva prijem hovoru, potiahnem a este zvoni, to sa mi stalo pred 10rokmi na nejakej sunke , ale nie na iOS zariadeniach a to planujem manzelke na Vianoce kupovat novy iPhone … ale normalne na zvazenie :/ dufam,ze to opravia cim skor a bude novy upd.

    0
    0
  3. To máš pravdu Michal, na androide som bol zvyknutí že som prijal hovor a nestihol som ešte dať k uchu a už som počul z druhej strany pozdrav, tu dvihnem dam k uchu pozdravím (sám seba) a čakám a čakám a potom zrazu spojenie, aleluja :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.