Tim Cook na konferencii D11: All Things Digital – Apple TV, iWatch, nové iOS a OS X

Tim Cook sa podľa plánu zúčastnil technologickej konferencie D11: All Things Digital, kde bol hlavným hosťom úvodného večera. Pri diskusii s Waltom Mossbergom a Karou Swisher rozobrali hneď niekoľko horúcich tém súvisiacich s Apple a očakávanými novinkami.

Nechýbali otázky týkajúce sa televízora Apple, o ktorom sa už relatívne dlho špekuluje. Konkrétnym odpovediam na konkrétne otázky napríklad o tom, či projekt Apple TV zdržiava uzatváranie zmluv s poskytovateľmi obsahu, sa Tim Cook vyhýbal. Potvrdil však, že televízny trh je pre Apple veľmi zaujímavý. Detaily síce neodhalil, ale povedal, že majú veľkú víziu. Zákazníci však majú veľký záujem aj o súčasnú Apple TV, ktorá je aj napriek chýbajúcemu marketingu populárnejšia, ako v Apple očakávali.

Špekulácie o inteligentných hodinkách iWatch sú v súčasnosti ešte populárnejšie ako spomínaná Apple TV. Tim Cook vidí v podobných zariadeniach obrovský potenciál a priestor na zlepšenie. Sám vlastní náramok Nike Fuelband, no podľa jeho slov na trhu nie je žiaden výnimočný produkt. Problém vidí v tom, že je potrebné vytvoriť produkt tak výnimočný, že ho budú chcieť nosiť všetci. V okuliaroch takýto potenciál nevidí, keďže ľudia, ktorí ich nosiť nemusia, sa im radšej vyhnú. To isté platí aj pre ľudí, ktorí nikdy nenosili hodinky, avšak zariadenia na zápästí pôsobia prirodzenejšie.

V súvislosti s blížiacou sa konferenciou Applu, WWDC 2013, Tim Cook potvrdil aj špekulácie o iOS 7. Konkrétne tie, ktoré hovoria o redizajne iOS pod taktovkou Jonyho Iveho. Na WWDC môžeme očakávať aj náhľad do budúcnosti OS X. Dôležitou správou najmä pre vývojárov je, že im Apple plánuje v budúcnosti sprístupniť ďalšie API, vďaka čomu získajú väčšiu kontrolu nad iOS. Zmeny by sa však mali zaobísť bez ohrozenia používateľského zážitku a bezpečnosti iOS.

Aktualizácia: Nižšie si môžete pozrieť kompletný rozhovor s Timom Cookom:

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.