Silent Disco – popisuje Apple patent budúcnosť diskoték?

Mobilné zariadenia sa stali neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Niekedy sa až zdá, že začínajú vytláčať bežnú medziľudskú komunikáciu. V budúcnosti už možno ani diskotéky nebudú také, ako ich poznáme dnes. Ako by to mohlo vyzerať popisuje Apple patent „Silent Disco“.Podľa neho by mali na tichej diskotéke všetci iOS zariadenia a slúchadlá. Patentovaná technológia by slúžila na to, aby spolu mohli ľudia tancovať do rytmu. Nemusia pritom počúvať rovnakú pesničku, rovnaký rytmus zabezpečí synchronizácia podľa BPM (beats per minute). Rytmus by sa prispôsoboval piesni jedného používateľa, označeného ako DJ. Informácie sa môžu prenášať cez rôzne bezdrôtové technológie.

Patent pripomína internetový fenomén „mobile clubbing“. Pod týmto názvom sa ukrýva stretnutie tancujúcich ľudí, pričom každý tancuje na svoju vlastnú hudbu z MP3 prehrávača.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.